Pehelypaplan

 Pehelypaplant vagy szintetikus paplant válasszunk?

A toll és pehelypaplanok előnye, hogy tökéletesen szigetelnek, ezért előszeretettel használják a hidegebb éghajlaton élők is. Egész éjjel tartják a kellemes meleget miközben maga az anyag jól szellőzik. Minél nagyobb a pehely aránya, annál könnyebb a paplan. A pehelypaplanok könnyűek, de nagyon melegek. Előnye, hogy hosszú ideig tartós marad, ha megfelelően kezelik. Ezeket természetes töltetű paplanoknak is nevezzük, melyekben a töltet lehet pehely, toll, selyem, gyapjú.

Az ágyunk az a hely a lakásban, ahol rengeteg időt töltünk. Egy év alatt akár 3000 óra alvással is számolhatunk. Ezen idő alatt a paplanjaink és párnáink elhasználódnak. Az évek alatt az ágyneműnk a rendszeres takarítás ellenére piszkos lesz, összegyűjti a poratkákat és eljutunk arra a pontra, hogy cserére szorul. A csere elengedhetetlen, ha a paplan már ernyedten néz ki, a töltelék nem oszlik el egyenletesen, vagy a töltelék kezd előbújni. A paplant nem kell rendszeresen mosni, inkább ajánlott szellőztetni, frissíteni. Ágyneművel védhetjük a szennyeződésektől, portól, így a paplan tiszta, friss marad.

Nincs olyan paplan, amely mindenki számára tökéletes lenne, mindig az egyéni igényeket kell figyelembe venni. Mérlegelnünk kell, hogy mi a fontos számunkra. Gyakran megizzadunk, vagy épp ellenkezőleg, fázósak vagyunk? Könnyű takaróra vágyunk vagy szeretjük, ha van súlya?

A szintetikus paplanokat úgy tervezték, hogy alacsonyabb áron hasonló puhaságot és élvezetet nyújtsanak, mint a tollpaplanok. Könnyen tisztán tarthatóak és az allergiásoknak tökéletes megoldást jelent. Nagyszerű választás azoknak, akik gyakran fáznak és szeretik a meleg takarót. Kevésbé tartós, mint amit pehellyel töltenek és sajnos nem lélegzik megfelelően.

Fontos a jó alvás, melynek alapvető kelléke egy megfelelő takaró. A jó alvás befolyásolja a mentális és fizikai egészségünket. Ha rosszul alszunk, nem pihenjünk ki magunkat, ez komoly károkat okozhat a teljesítményünkben, a lelki egyensúlyunkban és akár a súlyunkat is befolyásolhatja. Előfordulhat, hogy az egészségtelen nappali szokások hatással vannak az alvásunkra, és ezek okozzák az éjszakai hánykolódásunkat. A hálószobának olyan helynek kell lennie, ahol a gondolataink az alvással társulnak. Figyeljünk oda a kialakítására, néha a környezet apró változásai is elősegíthetik az alvás jobb minőségét. Próbáljuk lehetővé tenni a pihenést zavaró tényezők nélkül.

  • csökkentsük a zajt – ha nem tudjuk elkerülni a szomszédok által okozott zajt, akkor próbáljuk elnyomni halk zenével vagy akár a füldugók is segíthetnek
  • hűvös szoba – a 18 fok körüli hőmérséklet a legideálisabb, megfelelő szellőztetés mellett. A túl meleg vagy túl hideg szoba nagyban zavarhatja a minőségi alvást
  • kényelmes ágy – ha gyakran fájó háttal vagy nyakkal ébredünk érdemes próbálkozni a matrac cseréjével
  • takaró – a benti hőmérséklethez igazodva válasszunk takarót. Ha túl hidegnek érezzük az éjszakát, egy melegebb paplan segíthet. Ha pedig túl melegnek, akkor válasszunk vékonyabb takarót és nyissunk ablakot
  • kütyük- elektronika – ajánlott egy másik szobában tévét nézni, számítógépes játékot játszani

Ha azt szeretnénk, hogy a lehető legjobb éjszaki alvást érjük el, figyeljünk oda a paplan kiválasztásánál a minőségre. Fontos befektetés, szánjunk rá időt, hogy alaposan tájékozódjunk.

 

→ Hamvay-Láng ágyneműk

→ Pehelypaplanok

→ Pehelypárnák 

 

Made in Hungary
Original Hungarian Goose Down
Free Shipping
Free shipping on orders over $299
Ethically sourced
Ethically sourced down
Money-back guarantee
30 days money-back guarantee