Pehelypaplan és Pehelypárna

Pehelypaplanok

A jó alváshoz minőségi ágynemű kell

Egy fárasztó nap után igazi pihenésre vágyunk. Megnyugtató, puha, meleg, komfortos érzésre. Gyors és mély alvásraEhhez kötelező kellék a minőségi ágynemű. Márpedig nincs minőségi ágynemű jó paplan nélkül.

De vajon mit tud a jó paplan? Mi van benne?

A libpehely

Egy-egy libáról bő maroknyi tollpehely használható fel egy paplanbelsőben. Így a tenyésztők, a feldolgozók, a termék előállítói napi szinten keményen megdolgoznak azért, hogy a legkiválóbb minőséget állítsák elő. De megéri, mert a legjobb termikus tulajdonságai messze a libatollnak vannak. Egyetlen madár tolla (pl. kacsatoll) sem ér a nyomába.

Az egy marékra jutó 2 millió pehelyszál a természetben előforduló legtökéletesebb paplantöltőanyag. Tartja a meleget, remekül szellőzik, puha, kiválóan mosható. Megtestesíti mindazt, amit a szintetikus töltőanyagok csak szeretnének, de valójában soha meg nem közelítenek. 
A libapehely tehát a legjobb paplantöltőanyag. A pehely pedig a libatoll legfinomabb része. De még így sem mindegy, melyiket választja.

 

Miért a magyar libapehely a legjobb a világon?

Kelet-Közép-Európa éghajlata mindig is speciális volt. A négy évszak szélsőségei, a forró nyarak, a hideg telek, a nagy hőingás, a gyorsan változó páratartalom közepette csak egy dolog számított állandónak: az itt élőknek alkalmazkodniuk kellett.

A magyar libák kültakarója is ehhez igazodott. A szeszélyes időjárás önmagában meg se kottyan nekik. Az elmúlt századok a tapasztalatokat is jelentősen gazdagították, így a magyar tenyésztők a legjobban alkalmazkodó libafajták közül választhatták ki a legeslegjobbakat. Így talán már érthető: nem minden libatoll egyforma.

A magyar libákban szinte genetikailag kódolt, hogy a libatollpehely a legfinomabb töltőanyaga lesz az ágyneműnek. A legkiválóbb tulajdonságok átörökítése természetes garanciája a minőségnek. Ehhez járul a térség nemesítőinek piaci ismerete és a folyamatos kísérletezés. Az eredmény pedig önmagáért beszél.

A magyar libapehely minden versenytársánál jobb, melegebb, finomabb alapanyagot ad. Kategóriájában ma az egész világon az egyik legkeresettebb termék. Igazi hungarikum. Ezért fontos, hogyha paplant vásárol, csakis leinformálható, megbízható szállítótól rendeljen, hogy mindig garantáltan eredeti, magyar libapehely paplant válasszon. 

 

Miért jó a Hamvay-Láng paplanokkal takarózni?

A Hamvay-Láng által ajánlott pehelypaplanok mindig eredeti magyar libapelyhet tartalmaznak. Ha nálunk vásárol, biztosan azt kapja, amit szeretne.
Garantáljuk a minőséget. Termékünk nem kínai, nem álmagyar, nem ismeretlen vagy bizonytalan eredetű. Eredeti és magyar. Székhelyünk budapesti, beszállítóink Magyarország több vidékéről érkeznek.

Paplanjaink előállításuk során nem használunk töltőanyagként kacsatollat, sem más madarak tollát. Egyes gyártóknál mindez teljesen megszokott. Ám a kacsatoll, bár olcsóbb, nehezebben mosható, jóval kevésbé szigeteli a hőt, messze nem olyan puha… Egy szó, mint száz, nem ér a libatoll nyomába.

 
A libapehely természetesen őrzi a test melegét. Puha, finom és komfortos. Álompaplan.
Benne az a magyar libapehely, amit országunk különleges klímája tett a világ legjobb alapanyagává. Nálunk természetes, hogy a legfinomabb tollpelyhek kerülnek a pehelypaplanba. Gondosan, kézzel válogatjuk őket. Aztán tiszta forrásvízzel átmossuk. És mindvégig ügyelünk a termékre és környezetünkre is. Vegyszereket a gyártás során egyáltalán nem használunk.

A libapehely a levegővel – mint legjobb hőszigetelővel – optimális arányban keveredik, így biztosítja a természetes, könnyű, lélegző, komfortosan meleg ágyneműt. Ezt érzi majd Ön is minden Hamvay-Láng pehelypaplanban. A megnyugató, pihentető, természetesen regeneráló pihenést sok-sok éven át.

És hogy álma még megnyugtatóbb legyen, paplanjainkat pénzvisszatérítési garanciával szállítjuk. Jó éjszakát, ébredés után pedig aktív, egészségben töltött nappalokat kívánunk! 

 

fehér pehelypaplan fotelben

 

PureDelight és PureComfort

A Hamvay-Láng pehelypaplanok eredeti, magyar libapehellyel töltött, csúcsminőségű termékek. A legfinomabb anyagokból, kézzel készített remekmű valamennyi.

Amiben hasonlóak:

  • PureDelight és PureComfort termékeknél is a legjobb minőségű libapehely kerül az Ön ágyneműjébe,
  • Fedőanyagul (agin) 100% sateen pamut,
  • 100%-ban természetes alapanyagokat tartalmaznak,
  • A PureDelight és PureComfort termikus tulajdonságai, puhasága és finomsága egyformán kimagaslóak. 

Amiben különböznek:

  • A PureDelight paplanokban fehér a libapehely, míg a PureComfort esetében félfehér

 

PureDelight pehelypaplanok

A PureDelight paplan 100%-ban természetes anyagokból készül.

Már az érintése is kellemes. Finoman burkolja a testet, a pihenés és kényeztetés különleges, egyedi élményét adja. Külseje selyemfinomságú, fényes szatén, belseje fehér libapehely.

Valamennyi paplanunk Nomite anyagú: allergiás betegek számára is egészséges álmot nyújt. Oeko-Tex Standard 100 tanúsítványa pedig bizonyítja, hogy mentes minden káros anyagtól. Tökéletesen zár, nem engedi kiszökni a pelyheket a paplan belsejéből.

Biztos lehet benne. A PureDelight pehelypaplanok nyugodt éjszakákat, könnyű álmokat ígérnek sok-sok éven át.

 

PureComfort pehelypaplanok

A PureComfort paplan az alvás megnyugtató, természetes közege. Benne a test megpihen, a lélek megnyugszik. Az éjszaka pedig tényleg feltölt és regenerál.

A PureComfort paplanok fedőanyaga 100% sateen pamut.
A félfehér pehely 800 köbinch/uncia töltőereje éppen optimális: így lesz könnyű, és meleget adóan komfortos. Valamennyi PureComfort paplan Nomite anyagú, így allergiások is bátran használhatják. Finoman, de jól zár, nem engedi kiszökni a legfinomabb pelyheket sem. Tökéletes ötvözete a természetes és egészséges pihenésnek, garanciája a nyugodt éjszakák utáni aktív, tevékeny nappaloknak.

 

A PureDelight és PureComfort paplanokban biztos lehet

Elégedettségére ezernyi minőségi ok, kiváló magyar szállító, sőt pénzvisszafizetési garancia is van.

A PureDelight és PureComfort pehelypaplanok Twin, DoubleQueen vagy King méretben is kaphatók.
De ha paplanját az ajánlottól eltérő méretben, töltöttségben képzeli el, kérjük, jelezze! Kérésére azt is legyártjuk, és rövid időn belül eljuttatjuk Önhöz.

 

Pehelypárnák

A pihentető alváshoz nélkülözhetetlen a jó ágynemű

Ha egész nap talpon vagyunk, nem mindegy, hogy miként pihenjük ki magunkat.
A stressz, az állandó rohanás, a csúcsrajáratott hétköznapok közepette a pihenésünk minősége egyre fontosabb. Nem mindegy, hogy azokat az órákat, amelyeket nyugalomban töltünk, milyen körülmények között éljük meg.

Ezért nem mindegy az sem, hogy mikor alszunk, milyen ágyneműt használunk.
Fontos, mi van a fejünk alatt. Ezen belül is talán a legfontosabb: mi van a párnánkban. Mi a legjobb alapanyag?

 

3 pehelypárna kanapén

 

A libapehely

Világszerte ismert, a legkiválóbb termikus tulajdonságokat képviselő természetes anyag: a libatoll. Ezen belül is a legnépszerűbb, a libatoll legfinomabb része: a libatollpehely. Miért? Ezer okból.
Természetes, puha, tartja a meleget, jól szellőzik, könnyen mosható...
Azonban egy-egy libáról, a test alsó részéről csupán maroknyi tollpehely gyűjthető. Így a libapehely ritka kincs, ritkább, mint általában a libatoll vagy más madarak tolla. (Bármely szintetikus párnatöltőanyaggal összevetni pedig szinte sértés.) 
És nem mindegy az sem, hogy milyen libapehelyről beszélünk.

 

Miért a magyar libapehely a legjobb a világon?

A különböző éghajlatú területeken élő állatok kültakarója eltérő. A libák tollazata is más. Magyarországon az éghajlat mindig a mérsékelt égöv, télen hideg, nyáron meleg, változó páratartalmú, sokszor szeszélyes időjárását jelentette. Ezek a körülmények a gyorsan változó, külső paraméterekhez való alkalmazkodást követelték meg az itt élő állatoktól. És ez hatott az itt élő libafajtákra is.
Az elmúlt évszázadokban a szakképzett tenyésztők ezekből a libafajtákból válogatták és örökítették át a legkiválóbb adottságúakat.


Vagyis: nem minden libatollpehely egyforma.

A magyar libapehely a nemesítési tapasztalat, a szüntelen kísérletezés és a speciális éghajlati viszonyokhoz való alkalmazkodás egyedülálló eredménye.
Érezhetően jobb, finomabb, testhezállóbb alapanyagot ad. Egyszerűen pihentetőbb.

Ezért fontos, hogyha pehelypárnát vásárol, akkor kizárólag az eredeti, megbízható, magyar forrásból származó libatollpehellyel töltött párnákat keresse.

 

Miért érdemes a Hamvay-Láng termékeit választani?

A Hamvay-Láng által forgalmazott termékek mindig eredeti magyar libapelyhet tartalmaznak. Mit jelent mindez?

A nagy pehelytartalmú libatoll igazi hungarikum. Mi ezzel dolgozunk. A liba tollazatából a legpuhább, legfinomabb minőségű tollpelyhek kerülnek a pehelypárnába. A libatollpehely természetes tulajdonságai pedig verhetetlenek.

A libák tollazata egyszerre szigetel és melegít, bőrünkhöz simulva finoman ereszti át a levegőt. Mi nem higítjuk a minőséget. Nem helyettesítjük, nem is keverjük a libapelyhet mással.
Egyes gyártóknál előfordul, hogy kacsatollat tesznek a párnába. A kacsatoll több faggyút tartalmaz, nehezebben is mosható, kevésbé tartja a hőt, közel sem olyan puha…
Ha nálunk vásárol, biztos lehet benne, hogy a legfinomabb magyar libapehely kerül a párnájába. Kézzel válogatjuk. Vegyszermentesen, tiszta forrásvízzel mossuk.

Az a libatollpehely, amit Magyarország éghajlata, természete és klímája emelt a világ legtermészetesebben pihentető párnák alapanyagává.

Minden egyes Hamvay-Láng által gyártott pehelypárna valódi pihenést, tökéletes regenerálódást jelent. Egészséges, megnyugtató alvást nap nap után – akár évtizeden át.

 

Milyen párnát válasszunk?

Először is, ahogy mondtuk: mindig eredeti magyar libapehellyel töltött párnákat vásároljon. Ez ugyan drágább, mint a hamisított termékek, de a párna "nem egyéjszakás kaland". Egy pehelypárna ezernyi tulajdonsága együtt adja meg annak valódi értékét.

A Hamvay-Láng párnái már ránézésre is szépek. De egyik sem dísztárgy. Használatra tervezték őket. Miközben éjszaka forgolódunk, alaposan teszteljük minden szempontból.

Ám ha fáradtan álomra hajtjuk a fejünket, soha nem gondolkodunk azon, mi van a párnában. De érezzük. És legjobb, ha ez az érzés természetes, puha, meleg. Persze mindeközben nem árt, ha a párna ad egyfajta tartást is a fejnek.
És eközben szellőzik, “lélegzik” is, így nem izzadunk bele.

 

Akár hason, akár háton, akár oldalt alszik, tökéletes megoldást kínálunk.

A párnák mérete, töltöttsége puha, de mindig szilárd tartást kell, hogy adjon.
Összességében az a cél, hogy bárhogy is alszik, a gerince mindig egyenes maradjon, és mentesüljön a terheléstől, így lesz ideális a pihenés szempontjából.


A Hamvay-Láng pehelypárnák optimális tartást, finoman ellenálló puhaságot biztosítanak. 
A párnahuzat erős, tartós, ellenálló, természetes pamutból szőtt, csillogó szatén. Ráadásul az erős, minőségi szaténhuzat tökéletesen véd a tollpelyhek “szivárgásától” is. 

 

PureDelight és PureComfort pehelypárnák

A Hamvay-Láng párnák igazi csúcsminőséget képviselnek. Valamennyi termékünket kézzel készítjük. A legfinomabb anyagokkal dolgozunk.
A gyártás során a fehér és félfehér libapehely éppoly természetes marad az ágynemű belsejében, mint eredeti állapotában. Nem roncsoljuk, nem fehérítjük, puhaságát és minőségét megőrizzük.
A pehely mosását saját kútból merítettt, tiszta (fizikailag szűrt) vízzel végezzük. 
A gyártás során nem használunk vegyszereket.

Párnáinkat kétféle változatban és többféle méretben kínáljuk.

Amiben azonosak:

  • Mindig a legjobb minőségű libapehely kerül az Ön párnájába,
  • A két terméktípus fő tulajdonságai, puhasága, finomsága, tartása, hőtartó képessége kimagaslóak.

Amiben különbözőek:

  • A PureDelight  pehelypárnákban a libapehely fehér, míg a PureComfort esetében félfehér színű.
  • A PureDelight párnák 90% első osztályú pelyhet és 10% apró, finom libatollat tartalmaznak. A PureComfort párnáknál ez az arámy 70-30.
  • A PureDelight pehelypárnák fedőanyaga 100% szatén pamut, a PureComfort fedőanyaga 100% pamut.

 

PureDelight pehelypárna - Finom anyagok, természetes álmok

A PureDelight külseje 100% sateen pamut. Mint természetes anyag, igazi barátja a bőrnek. Már az érintése is nyugtat, pihentet.

Fehér libapehely belül, minőségi, selyemfinomságú, fényes szatén kívül. Tényleg csúcsminőség. A pihenés és kényeztetés különleges élménye.

A PureDelight termékcsalád
belseje tiszta, finom, fehér libapehely, legalább 800 köbhüvelyk/uncia átlagos töltőerővel. Nomite anyagú, tehát allergiás betegek is nyugodtan használhatják. Jól zár, pehelybiztos, nem engedi a pelyheket a párnából kiszökni.

 

PureComfort párna - Természetes pihenés, ezüstös éjszakák

Ellazulni, megnyugodni, pihenni és regenerálódni több órás folyamat minden egyes nap. De pihenni csak megfelelő környezetben lehet. Tökéletesen feltöltődni és regenerálódni pedig leginkább ott, ahol közvetlen környezetünkben minden természetes. Az is, ami a fejünk alatt van. Pontosan ilyen a PureComfort párna.

A PureComfort párnákkal természetes nyugalomban hajthatja álomra fejét. Megalkotásuk során az volt az alap, hogy csakis a legfinomabb anyagokkal dolgozunk. Nincs bennük semmi művi, nem láttak vegyszert, minden természetes. 
100% finom pamut. Kizárólag eredeti magyar libapehely és finom libatollak. 70% pehely és 30% apró, finom libatoll. Tökéletes arány, hogy a párna csodásan könnyű és puha legyen, de mégis biztosítsa a fej számára a megfelelő alátámasztást.
Magyar kézműipari remek mind. Praktikus választás álomkivitelben. 

A PureComfort termékcsalád Nomite anyagú, allergiások is nyugodtan használhatják. Tökéletes ötvözete a természetes és egészséges pihenésnek.

 

A PureDelight és PureComfort pehelypárnák többféle méretben is rendelhetők.

A minőség fix, de a méret nagyon is lehet változó.  A PureDelight és PureComfort párnák Single, Queen vagy King méretben is kaphatók.

A Hamvay-Láng termékek, köztük a pehelypárnák is, szó szerint testre szabottak. Amennyiben párnáját a készleten lévő termékektől eltérő méretben álmodta meg, kérésére legyártjuk, és rövid időn belül le is szállítjuk Önnek. 

Hamvay-Láng Pehelypárnák

Hamvay-Láng Pehelypaplanok

Made in Hungary
Original Hungarian Goose Down
Free Shipping
Free shipping on orders over $299
Ethically sourced
Ethically sourced down
Money-back guarantee
30 days money-back guarantee